Συνεργάτες

ΒΙΛΜΑ ΚΑΓΙΑΝΑ

 

Medical Administrative Assistant-Health Management

 

Η Βίλμα Καγιανά είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών (2010) και κάτοχος του τίτλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση της Υγείας» του Πανεπιστημίου Πειραιά (2015). Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία που αφορούσε στην Επίδραση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων στην ελληνική Οικονομία.

Για έξι συνεχή χρόνια αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος του Χρηματοοικονομικού Τμήματος εταιρείας Χρηματοοικονομικών και Νομικών Συμβούλων, στο οποίο κατέλαβε και θέση ευθύνης διατελώντας χρέη Προϊσταμένης του τμήματος για τα 3 τελευταία έτη.

Σήμερα είναι η διοικητική υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία του ιατρείου του Κυρίου Περικλή Χρυσοχέρη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

ΑΝΤΑ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ, MD

 

Γενικός Χειρουργός

 

Η Άντα Μαθιουλάκη πήρε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου φοίτησε με υποτροφία.

Αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Περάματος Ρεθύμνου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α΄Χειρουργική Κλινική και Μονάδα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο (ΝΕΕΣ).

Στη συνέχεια, ξεκίνησε fellowship/μετεκπαίδευση στη Γενική, Βαριατρική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική Κλινική Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με διευθυντή το Δρ. Κων/νο Μ. Κωνσταντινίδη, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Η Άντα Μαθιουλάκη είναι διπλωματούχος ACLS και ATLS και εκπαιδευθείσα στο ρομποτικό σύστημα DaVinci. Είναι συνεργάτης χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού.

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΚΟΥ

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΚΟΥ, M.D.

 

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

 

Η Ιωσηφίνα Γιαννακίκου πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Guy’s and St. Thomas Medical and Dental Schools, King’s College, Λονδίνο, Αγγλία από όπου αποφοίτησε με διακρίσεις/ επαίνους. Αφού ολοκλήρωσε τη Γενική Παθολογία στο Νοσοκομείο του University of Maryland, Βαλτιμόρη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Johns Hopkins Hospital, Βαλτιμόρη, Η.Π.Α.

 

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης της, ειδικεύτηκε στην αναισθησία των ασθενών με αυξημένες αναισθησιολογικές ανάγκες (Critical Care Anesthesia). Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την υποειδικότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επίσης στο νοσοκομείο Johns Hopkins Hospital των Η.Π.Α. Η Ιωσηφίνα Γιαννακικου είναι διπλωματούχος των American Boards of Anesthesiology και επίσης των American Boards of Critical Care Medicine. Δουλεύει ως αναισθησιολόγος σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Johns Hopkins Hospital ως αναισθησιολόγος και εντατικολόγος.

ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΖΩΗ

ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΖΩΗ

 

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

 

Η Κυρία Πελεκάνου Ζωή πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με Λίαν Καλώς.

 

Ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, παρακολουθώντας παράλληλα πληθώρα περιστατικών σε πολλά  νοσοκομεία της Αθήνας όπως Σωτηρία και Ιπποκράτειο. Κατά την διάρκεια της ειδικότητάς της εκπαιδεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην αναισθησία των ασθενών με αυξημένες αναισθησιολογικές ανάγκες.

 

Είναι συνεργάτης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών από το 1996 έως και σήμερα. Παράλληλα ενημερώνεται για την εξέλιξη στον χώρο της αναισθησιολογίας συμμετέχοντας σε διάφορα συνέδρια.

ΦΛΙΝΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΦΛΙΝΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ MD, MSc

 

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

 

Ο Δημήτρης Φλίντρας αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στη Αναισθησιολογία το 2012, συνέχισε την εκπαίδευση του ως Ειδικευμένος Αναισθησιολόγος στην διακεκριμένη και πρωτοπόρο Πανεπιστημιακή Κλινική του Κέιμπριτζ ( Centre of Excellence) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ασχολήθηκε με εξειδικευμένες και απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών υψηλού περιεγχειρητικού κινδύνου.

 

Απέκτησε ειδικές γνώσεις που αφορούν στην βελτιστοποίηση των ασθενών πριν από χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και στην ταχύτατη ανάρρωση ακόμα και μετά από επεμβάσεις υψηλής βαρύτητας. Εκπαιδεύτηκε σε μοντέρνες επεμβατικές τεχνικές μηδενίζοντας την πιθανότητα επιπλοκών. Έχει εκπαιδεύσει ειδικευόμενους αναισθησιολόγους και φοιτητές κατά την διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων , αλλά και στην διαχείριση κρίσεων και επικίνδυνων για την ζωή συμβαμάτων σε Κέντρο Προσομοίωσης ( Cambridge Simulation Centre). Είναι εκπαιδευτής στο ετήσιο «Εθνικό Συνέδριο Διαχείρισης Δύσκολου Αεραγωγού» στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στο Συνέδριο «Περιοχικής Αναισθησίας με χρήση Υπερήχου».

 

Έχει διατελέσει μέλος του συμβουλίου διασφάλισης «Ασφάλειας και Ποιότητας», καθώς και της αναθεώρησης «Κατευθυντήριων Οδηγιών». Έχει παρουσιάσει κλινικές μελέτες σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει βραβευτεί με τον τίτλο « You make a difference» της Πανεπιστημιακής κλινικής του Κέιμπριτζ, που αφορά στα άριστα κλινικά αποτελέσματα, την ηγετική ικανότητα και την σωστή και αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού.

 

Είναι παντρεμένος, έχει δυο μικρά παιδιά, η σύζυγος του είναι επίσης ιατρός με την οποία μοιράζονται κοινό όραμα και αξίες. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία ενώ είναι λάτρης του κλασσικού θεάτρου και της μουσικής.