ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣT. ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΣ Μ.D, FACS

American Board of Surgery Certified

Mέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών.

O Δρ. Περικλής Σ. Χρυσοχέρης M.D, FACS, είναι Διευθυντής της Ά Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία. Ο Ιατρός υπήρξε από το 2010 έως και το 2018 μέλος της κλινικής Γενικής Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κλινική Αμαρουσίου και από το 2015 μέχρι το 2018 διετέλεσε έμμισθος Επιστημονικός Υπεύθυνος του Χειρουργικού Τομέα. Πλέον χειρουργεί αποκλειστικά στα νοσοκομεία Υγεία και Μητέρα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Φοίτησε στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και Κωστέα Γείτονα, πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του Semmelweis.

Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις USMLE,  CSA και έλαβε το δίπλωμα ECFMG επελέγη από την Ιατρική σχολή της Βοστώνης (Boston University Medical Center) για θέση Χειρουργικής ειδικότητας Preliminary.

Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις USMLE,  CSA και έλαβε το δίπλωμα ECFMG επελέγη από την Ιατρική σχολή της Βοστώνης (Boston University Medical Center) για θέση Χειρουργικής ειδικότητας Preliminary. Έπειτα από δυόμιση χρόνια προϋπηρεσίας ως ειδικευόμενος Γενικής χειρουργικής, τo 2004 του απονεμήθηκε θέση Categorical (μόνιμη θέση) στο πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης από όπου και αποφοίτησε ως Γενικός Χειρουργός με επιτυχία το 2008.

Υπήρξε ο πρώτος, μη Αμερικανός, ειδικευόμενος, που αποφοίτησε από το πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Boston University τα τελευταία 25 χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2008, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Αmerican Board of Surgery Certification έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το 2008 με 2009 έγινε δεκτός από την Ιατρική σχολή Harvard, στο νοσοκομείο Massachusetts General Hospital, Department of General Surgery, για fellowship / μετεκπαίδευση στην χειρουργική Τραύματος, Εντατικής και Εγκαυμάτων. Στον χρόνο παραμονής του στο Harvard ασχολήθηκε με την ελάχιστα επεμβατική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Στο τέλος της μετεκπαίδευσης του, στο Harvard έλαβε το δίπλωμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής F.L.S, (δίπλωμα το οποίο είναι υποχρεωτικό να έχουν οι χειρουργοί που ασκούν λαπαροσκοπική χειρουργική στις ΗΠΑ). Ο ιατρός είναι μέλος μεγάλου αριθμού Ιατρικών και Χειρουργικών συλλόγων όπως του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (FACS), (resident member από το 2006 και fellow από το 2011) του SAGES (Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons) από το 2008, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας (ΕΧΕ), του SRS (Society of Robotic Surgery) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος Advisory Board του επίσημου περιοδικού της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας κ.α.

Είναι επίσης ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του ΕλληνοΑμερικάνικου Ιατρικού Κολλεγίου (www.gamedicalcollege.gr)  και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής. Έχει συνεχή παρουσία στα πιο σημαντικά ετήσια διεθνή και πανελλήνια χειρουργικά συνέδρια με δεκάδες ομιλίες και παρουσιάσεις τα τελευταία χρόνια. Έχει διατελέσει ομιλητής στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας.

Επίσης έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά μαθήματα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσής του στο Harvard συμπεριλήφθηκε στον οδηγό “Top Surgeons of America” του οργανισμού καταναλωτών των Η.Π.Α.

Ο ιατρός από τον Σεπτέμβρη του 2008 μέχρι και σήμερα διατηρεί την πιστοποίηση του American Board of Surgery, όπως επίσης και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της Χειρουργικής στην Μασαχουσέτη των Η.Π.Α.

img3