ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣT. ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΣ Μ.D, FACS

American Board of Surgery Certified

Mέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών.

Ο Ιατρός είναι από το 2014 Επιστημονικός Υπεύθυνος Τομέα Γενικής Χειρουργικής, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κλινική Αμαρουσίου.

O Δρ.Περικλής. Σ. Χρυσοχέρης M.D, FACS, είναι γενικός χειρουργός, μέλος της κλινικής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Φοίτησε στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και Κωστέα Γείτονα, πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του Semmelweis.

Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις USMLE,  CSA και έλαβε το δίπλωμα ECFMG επελέγη από την Ιατρική σχολή της Βοστώνης (Boston University Medical Center) για θέση Χειρουργικής ειδικότητας Preliminary.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια προϋπηρεσίας ως ειδικευόμενος Γενικής χειρουργικής, τo 2004 του απονεμήθηκε θέση Categorical (μόνιμη θέση) στο πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης από όπου και αποφοίτησε ως Γενικός Χειρουγός με επιτυχία το 2008.
Υπήρξε ο πρώτος, μη Αμερικανός, ειδικευόμενος, που αποφοίτησε από το πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Boston University τα τελευταία 15 χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Αmerican Board of Surgery Certification έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις στην Φιλαδέλφια των ΗΠΑ.

Το 2008 με 2009 έγινε δεκτός από την Ιατρική σχολή Harvard, στο νοσοκομείοMassachusetts General Hospital, Department of General Surgery, για fellowship / μετεκπαίδευση στην χειρουργική Τραύματος, Εντατικής και Εγκαυμάτων. Στον χρόνο παραμονής του στο Ηarvard ασχολήθηκε με την ελάχιστα επεμβατική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Στο τέλος της μετεκπαίδευσης του στο Harvard έλαβε το δίπλωμα λαπαροσκοπικής χειρουργικής F.L.S, (δίπλωμα το οποίο είναι υποχρεωτικό να έχουν οι χειρουργοί που ασκούν λαπαροσκοπική χειρουργική στις ΗΠΑ)
Ο ιατρός είναι μέλος μεγάλου αριθμού Ιατρικών και Χειρουργικών συλλόγων όπως του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (FACS), (resident member από το 2006 και fellow από το 2011) του SAGES (Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons) από το 2008, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας (ΕΧΕ), του SRS (Society of Robotic Surgery) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος Advisory Board της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας κ.α.

Είναι επίσης γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του ΕλληνοΑμερικανικού Ιατρικού Κολλεγίου (www.gamedicalcollege.gr)  και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Έχει συνεχή παρουσία στα πιο σημαντικά ετήσια διεθνή και πανελλήνια χειρουργικά συνέδρια με δεκάδες ομιλίες και παρουσιάσεις τα τελευταία χρόνια.

Έχει διατελέσει ομιλιτής στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας.

Έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά μαθήματα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Kατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσης του στο Ηarvard συμπεριλήφθηκε στον οδηγό “Top Surgeons of America” του οργανισμού καταναλωτών των Η.Π.Α. Από τις αρχές του 2010 χειρουργεί ως συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στην κλινική Αμαρουσίου όπου είναι και έμμισθος Επιστημονικός Υπεύθυνος  του Χειρουργικού τομέα.

Χειρουργεί ακόμα και στο Ιατρικό κέντρο Ψυχικού (τέως Απολλώνιο)

img3